Leven tussen het afval van Smokey Mountain

Iedere dag zie ik hier met Young Focus-collega’s dat onderwijs de effectiefste manier is om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Onderwijs geeft kansarme kinderen en jongvolwassenen de mogelijkheid om te worden wie ze zijn!

Wij helpen deze kinderen naar school gaan en we coachen hen persoonlijk. In schooljaar 2019-2020 begeleiden we 1.200 leerlingen en studenten, én hun familie. Deze programma’s geven hen de kans om extreme armoede achter zich te laten. Wilt u meebouwen aan hun hoopvolle toekomst? Lees verder.

Paul & Ann van Wijgerden

 

Visie niet gelezen?

Lees de online-versie! >

Radio-interview gemist?

Luister het hier terug (10 minuten) >

Meer over Young Focus

Young Focus stimuleert kinderen naar school te gaan en coachen hen in hun intellectuele, sociale en geestelijke ontwikkeling. Schooljaar 2019-20 begeleiden we 1.200 kinderen en hun ouders.

De Young Focus-aanpak onderscheidt zich al meer dan 10 jaar door directe, persoonlijke begeleiding en een programma die leerlingen en studenten voorbereidt op hun toekomst. Daarnaast beïnvloeden we context van onze leerlingen door cursussen voor ouders en het bestrijden van ondervoeding.

De allerarmste gezinnen in Manilla leven van het verzamelen en recyclen van vuilnis. Dit levert nauwelijks iets op waardoor kinderen vaak ook moeten werken. Dan is er nog steeds nauwelijks voldoende voor een dagelijkse maaltijd, laat staan voor onderwijs.

We doen ons werk in navolging van Jezus en is gebaseerd op zijn voorbeeld en onderwijs over de zorg voor armen. Onze sponsorprogramma’s geeft hen en de lokale gemeenschap een nieuwe toekomst!

Onze programma’s:

ChildCare PLUS Kleuterschool
Sponsor-
programma
Sponsoring en begeleiding kinderen en studenten in basis-, middelbaar en beroepsonderwijs
Catch-UP Maatwerk-programma voor drop-outs
Gezinszorg Verbeteren welzijn van gezinnen, met o.a. voorlichting over goed ouderschap, gezondheid en omgaan met problemen, veelal door armoede veroorzaakt
Voedings-
programma
Voor ondervoede kinderen en voorlichting aan lokale gemeenschap
Sponsor een leerling op de basisschool (Elementary school, €23/maand)

Ik wil meer weten over Young Focus.

Sponsor een middelbare scholier (High school, €30/maand)

Wat zijn de mogelijkheden voor sponsoring?

Sponsor een student beroepsopleiding (College, €46/maand)

Ik wil meteen helpen.

Stuur mij een kennismakingspakket

Wordt vrijwilliger, geef aanmalig of sponsor een van de Young Focus-leerlingen of -projecten

Bekijk de opties >

Het nieuwe schooljaar gaat beginnen! Enkele kinderen hebben nog schoolspullen nodig.

Zomeractie: lees meer >

Verwerking persoonsgegevens

a. Young Focus heeft maatregelen genomen om de organisatie aan te passen op de nieuwe privacywetgeving (AVG/GDPR), persoonsgegevensverwerking te documenteren en risico’s met betrekking tot persoonsgegevens te vermijden.
b. Uw persoonsgegevens (volledige naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum en bankgegevens) worden veilig opgeslagen en gebruikt om contact met u te onderhouden zolang u donateur van Young Focus bent en zolang u op de hoogte wilt blijven van onze activiteiten.
c. Uw persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden.
d. U heeft het recht op inzage, wijziging en verwijdering van uw persoonsgegevens.