Beste Young Focus-vriend,

Groeten uit Manilla!
Ja… We zijn 10 jaar…! Ofschoon Young Focus al sinds 1992 kinderen uit de armste sloppenwijken van de Filipijnen sponsort, hebben we 10 jaar geleden ons echt in Manila gevestigd. Op 24 april 2008 trokken we in 2 pandjes in Manilla (zie foto’s hieronder). Hier konden we onze 225 gesponsorde kinderen een plaats geven waar ze computers konden gebruiken en begeleiding kregen om van hun studie een succes te maken. Dat was de kern van Young Focus visie in 2008: sponsoren alleen is niet voldoende, maar ieder kind met zo’n arme achtergrond heeft persoonlijke aandacht en bijles nodig mét voldoende faciliteiten om huiswerk te kunnen maken. En dat maakte ons Young Focus programma’s succesvol de afgelopen 10 jaar.

Ik herinner me nog dit verhaal van Jovelyn. Haar moeder vertelde haar dat je je kon aanmelden bij Young Focus om gesponsord te worden: “Na mijn interview bij Young Focus dacht ik niet dat ik gekwalificeerd zou worden. Er waren zoveel aanmeldingen! Een maand of wat ging voorbij en toen kreeg ik een brief: ‘GEFELICITEERD Jovelyn, je bent nu een gesponsorde student van Young Focus’. Mijn familie was zo blij! En… het resultaat na al die jaren studie is dat ik afgelopen jaar ben afgestudeerd als ‘Industrial Psychologist’!”

Uw betrokkenheid heeft bijgedragen dat jonge mensen als Jovelyn haar studie hebben kunnen starten en afronden. In 10 jaar tijd hebben we kinderen als zij zien opgroeien tot volwassene met succesvolle banen. En, Jovelyn heeft ook een vaste baan!

We willen u van harte bedanken voor uw betrokkenheid!

Sommigen van u sponsoren kinderen al vanaf het begin – anderen hebben nét de keuze gemaakt om Young Focus te ondersteunen. Dank voor het vertrouwen dat u in ons hebt, omdat onze visie niet stopt na 10 jaar. We willen samen met u verder bouwen aan de volgende 10 jaar!

Paul & Ann van Wijgerden

 

P.S. U hoeft ons niet te feliciteren hoor… 🙂 ! Wat we liever willen is dat onze grote droom uitkomt: het verdubbelen van het aantal gesponsorde kinderen van 1.350 naar 2.700 in 3 jaar tijd… Wanneer u nog geen leerling sponsort dan kunt u hierop klikken om die mooie droom uit te laten komen!

Sponsort u al een kind? Misschien willen uw familieleden, vrienden, kennissen en collega’s ook een kind sponsoren via Young Focus. Helpt u mee door hen aan te moedigen? Geeft u hen dan deze link: http://www.youngfocus.nl/help-mee/ of e-mail ons via de contactpagina. Hartelijk dank!