Young Focus Jaarverslag 2017

Lees wat studenten blij maakt en docenten inspireert! 

“Als het voor mij mogelijk is, dan ook voor jou!”

Ivan uit Grade 10

“Op een dag was ik door het afval aan het struinen met mijn ouders. Tijdens een rustmoment zag ik andere kinderen om ons heen, en ik zei tegen mijzelf dat ik mijn leven niet op deze manier wilde doorbrengen.

Dus heb ik hard gewerkt om op school te blijven, wat er ook gebeurt. En wie had ooit gedacht dat die simpele gedachte ervoor zou zorgen dat ik kon uitblinken! Ik had nooit verwacht dat ik zo’n prestatie kon bereiken. Als het mogelijk voor mij is, is het ook voor jou mogelijk!”

Uit Ivans toespraak aan mede-YF-studenten.

Geïllustreerd jaarverslag met onze activiteiten in de Filipijnen en Nederland!

Jaarrekening 2017: een kort bestuursverslag en alle financiële cijfers op een rij

In april kwamen voor de derde keer vier studenten uit Manilla naar het Christelijke College Groevenbeek in Ermelo voor een studentenuitwisseling, geheel gesponsord door Groevenbeek. Zij bezochten verschillende steden in Nederland en leerden de Nederlandse cultuur kennen (pannekoeken, karnemelk!), bezochten de gezinnen van de Nederlandse studenten die in Manilla geweest zijn en presenteerden zichzelf op basis- en middelbare scholen. Opnieuw was dit bezoek een enorme boost voor hun zelfvertrouwen en gaf het nieuwe motivatie om af te studeren.

“Bij de cursus Spreken in het openbaar hebben we geleerd dat de basisvorm van spreken hetzelfde is als schrijven. En dat plankenkoorts niet onze vijand is, maar een verborgen vriend”, zei Edrian, hogeschoolstudent na de cursus.

Openbaar spreken is een van de belangrijkste vormen van communicatie, maar tegelijkertijd ook de vorm waar mensen het meest voor terugdeinzen. Bij Young Focus stellen we onze studenten bloot aan ervaringen, die hen helpen om in de echte wereld waar ze straks gaan werken hun communicatieve vaardigheden te verbeteren.

PostCare richt zich op studenten die extra persoonlijke aandacht nodig hebben en geeft tutorials voor studenten uit Catch-UP-progamma’s, die vaak een schooluitvalachtergrond hebben. Zij hebben een van de Catch-UP-programma’s gevolgd en zijn nu terug in het reguliere onderwijs. Door de extra tutorials en aandacht is de kans aanzienlijk groter dat ze school met succes kunnen afronden.
Young Focus biedt ook tutorials aan voor kinderen met een gehoorbeperking. Een van de docenten met een specialisatie in gebarentaal volgt en begeleidt de studenten.